Logo: Fiskefestivalen på BessakerSakset fra Festivalprogrammet:

Feskfestivalen på Bessaker, 29 år,- som ei dame i sin beste alder: Livskraftig med sterke røtter og nye friske blomster hvert år! Feskfestivalen er opplevelse, møteplass og fellesskap, den er kultur og grobunn for god samfunnsutvikling.

Som maurene i ei maurtue finner mange mennesker sin plass i det kreative arbeidsfellesskapet som må til for å planlegge, gjennomføre og ikke minst videreutvikle festivalen. Ressurser pløyes tilbake til bygda på ulike vis, blant annet fysisk stedsutvikling. Slik kan alle festivalmaur føle at terrassen ved sjøen eller lyset fra julegata er “litt mitt”. Det kjennes godt og meningsfylt for enhver og inspirerer til videre felles innsats. Det styrker trua på at vi kan forme framtida sjøl!

Festivalen blir lagt merke til og har blitt en del av bygdas identitet. Noen har hørt om Feskfestivalen, flere har vært her, og mange kommer hvert år og gleder seg over å finne det de alltid finner på Feskfestivalen,- som den heimlaga feskkaka, Hurtigruta og Ta sjansen……., men samtidig med en kriblende forventning til: “Ka e nytt i år?”Folk kommer til Bessaker og blir inspirert! Vi ser spor av Feskfestivalen i andre arrangement, på andre steder,- tenk så bra! – Det kan vi være stolte av og bruke som en herlig oppmuntring i fortsettelsen!Festivalen og festivalens frukter er den direkte årsak til at Bessaker ble invitert inn i Optimistbygdnettverket, et nettverk av små lokalsamfunn med stort engasjement for å ta tak i utfordringene sjøl. Med havneutbygging for døra, “presset boligmarked” og godt klima for idedyrking er optimismen nå virkelig stor.Ei kjempefin festivalhelg ønskes både gjester og festivalmaur, tvitvi!Hilde Nordløkken”Superoptimist”Se mer om festivalen: feskfestival.no