Kulturprisvinner Thore Erling Pettersen

Thore Erling Pettersen er tildelt Roan kommunes kulturpris 2008. Han er “en inkluderende, samfunnsbevisst person. Hans store engasjement for Roan, hans evne til å motivere, dele sin optimisme og framtidstro med sine medmennesker er unik,” står det i tildelingenLaughing

Kulturprisen ble delt ut på julekonserten i Roan kirke søndag 14. desember. Ungdommens kulturpris gikk til Bjørgans fotballjenter som har gjort en kjempeinnsats og bl.a. kom hjem med sølvmedalje fra Scandia-cupen iår! Gratulerer til begge prisvinnerne!

Thore Erling Pettersen takket og takketalen har vi fått lov til å legge ut her (på dialekt):

Tusen takk!

Det e med stor respekt at æ, som ateist, står her i Roanskjerka og tar imot den her prisen. Æ har stor respekt fer det her huset som gir oss aill ei følels tå høytidelighet uavhengig tå tru og livssyn. Her legg det mang muligheita te å utvid bruksområdet,- noe som julekonserten e eit godt eksempel på.

Men det va takk æ skoill:

Takk te den som foreslo mæ!

Takk te dokk som bestemt tedelinga!

Anna på toppen av Kaura

Takk te dokk i heimen som gir mæ inspirasjon te å hold på!

Takk te dokk som lætt mæ få hold på med Feskfestival, Stedsutvikling, Gnistfangertreff og alt det ainner som itj gir gevinst på kort sikt.

Takk te Bessaker, takk te Roan!

Prisen vil æ doner te startkapital fer “Kauras venner”. Det e ei forening som vi har som mål å få stifta på nyåret. Følg med den som e interessert, det vil bli kunngjort, og alle som vil får værra med!

Med fara fer å bli oppfatta som å driv med no æ itj har forutsetning fer i det her huset, så vil æ læll få avslutt med no som vise at ved å bland sammen det beste ifrå fleire hau, kan det bli kjempebra!

Her e ei blanding tå Bergpreken og Arnulf Øverland, det ha vorti mett yndlingssitat og første postulat:

“Herre, hjelp meg, så jeg så inderlig vel kan tåle at min nabo lykkes litt bedre enn meg selv!” (sitat: Bernt Jørgen Stranden)

Kaura fyr

Takk te dokk all og God jul! Og et Fantastisk godt kulturhistorisk nytt år med Kaura i fokus!